CEC a aprobat Regulamentul privind desemnarea și înregistrare a candidaților la funcția de deputat în Parlament din 11 iulie 2021© zdg.md

CEC a aprobat Regulamentul privind desemnarea și înregistrare a candidaților la funcția de deputat în Parlament din 11 iulie 2021

, 5 știri, 8 vizualizări

Reprezentanții Comisiei Electorale Centrale (CEC) au aprobat vineri, 7 mai, Regulamentul privind particularitățile de desemnare și înregistrare a candidaților la funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova.

Dosarele pentru înregistrarea candidaților la funcția deputat, vor fi depuse la CEC, cel târziu cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor. În termen de 7 zile, acestea vor fi examinate, fiind adoptată decizia de înregistrare sau refuzul a fi înregistrate.

Potrivit CEC, documentul descrie particularitățile înregistrării blocurilor electorale pentru alegerile parlamentare, procedura de eliberare a listelor de subscripție, constituire și înregistrare a grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților independenți la funcția de deputat, condițiile speciale pentru candidații la alegerile parlamentare și procedura de depunere a documentelor pentru înregistrare în calitate de concurenți electorali, precum și înregistrarea acestora.