Comisia Electorală Centrală neagă că ar fi o instituție politizată
Foto: politik.md

Comisia Electorală Centrală neagă că ar fi o instituție politizată

12 știri, 3

Comisia Electorală Centrală (CEC) neagă că instituția ar fi politizată și susține că aceste acuzații sunt nefondate, neprobate și conțin subtext politic. CEC precizează că a organizat în mod onest, corect și cu respectarea prevederilor legale.

„Constatăm cu regret utilizarea unui limbaj care încalcă normele de etică și morală, iar difuzarea unor astfel de informații denigratoare are drept scop subminarea autorității și credibilității organelor electorale, dar și a întregului proces electoral. Comisia rămâne a fi și în continuare o instituție independentă, deschisă, profesionistă, gata să facă față oricăror provocări”, se menționează într-un comunicat de presă al instituției.

CEC subliniază că anume instanța de judecată are competența exclusivă de a confirma legalitatea alegerilor locale noi ale primarului general al mun. Chișinău și validarea mandatului primarului ales, iar CEC-ului îi revine organizarea alegerilor.

Prin intermediul comunicatului de presă, CEC face apel către cetățeni, politicieni și mass-media să nu implice Comisia în „jocuri politice”.

După ce Curtea Supremă de Justiție a calificat drept legale deciziile instanțelor inferioare cu privire la invalidarea alegerilor, Comisia Electorală Centrală se va întruni pe 29 iunie pentru a lua act de hotărârea Judecătoriei Chișinău prin care nu a fost validat mandatul lui Andrei Năstase. Liderii opoziției au anunțat org...

    Citește pe zdg.md