Cei mai buni studenți de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți vor primi biciclete
Foto: diez.md

Cei mai buni studenți de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți vor primi biciclete

7 știri, 4

Trei cei mai buni studenți de la Universiattea de Stat Alecu Russo din orașul Bălți vor primi biciclete de curse, la finele primului semestru, din partea administrației Zonei Economice Libere (ZEL) Bălți.

Administrația Zonei Economice Liberă Bălți a decis să stimuleze, în acest mod studenții Universității de Stat „Alecu Russo”

Marin Ciobanu, președinta Consiliului pentru Dezvoltare Strategică Instituțională a USARB, a spus că acțiunea respectivă, care își propune să promoveze și modul sănătos de viață, se înscrie în eforturile ZEL Bălți de susține tinerii studioși de la USARB.

„Vom face și în continuare demersuri la companiile rezidente ale ZEL Bălți în vederea formării unui buget de susținere, prin diverse programe, a studenților de la Bălți”, a declarat Marian Ciobanu.

Potrivit administratorului principal al ZEL, în acest an pe platformă industrială din Bălți sunt realizate investiții de circa 50 mil. de euro, iar până la finele anului curent vor fi create circa 3000 noi locuri de muncă, dintre care circa 10% vor reveni funcțiilor din administrațiile companiilor. Marin Ciobanu a spus că acest fapt servește o bună oportunitate de angajare pentru studenții și absolvenții USARB.

Numărul companiilor rezidente la ZEL Bălți depășește, în prezent, cifra de 40. Printre cele mai cunoscute companii se numără „DRÄXLMAIER” (Germania) și „GEBAUER & GRILLER” (Austria).

    Citește pe realitatea.md