Cei șapte cetățeni turci de la liceul Orizont, expulzați din țară, sunt reținuți în două penitenciare din Turcia

Cei șapte cetățeni turci de la liceul Orizont, expulzați din țară, sunt reținuți în două penitenciare din Turcia

10 știri, 8

Cei șapte profesori, angajați ai liceului Orizont, sunt în prezent în Turcia și sunt reținuți în diferite penitenciare, spun avocații acestora din Turcia. Potrivit acestora, cei șapte au fost duși imediat în penitenciar fără a li se prezenta vreo învinuire și fără a fi duși în fața unui judecător.

Patru dintre ei sunt într-o închisoare, iar trei în alta. Penitenciarele se află în diferite orașe. Starea lor de sănătate, deocamdată, este bună, însă nici familiile din Moldova, nici rudele din Turcia nu au acces la ei, scrie TV8.

Reamintim că, în ziua când au fost ridicați de SIS, rudele și colegi celor șapte persoane angajate la liceul Orizont au protestat pe Aeroportul Chișinău. Aceștia doreau să afle unde le sunt rudele și ce s-au întâmplat cu ele.

Vladislav Gribincea, directorul Centrului de Resurse Juridice de la Chișinău, una din organizațiile neguvernamentale care, alături de Promo-LEX și Amnesty International, condamnaseră deportările, a declarat ieri pentru Radio Europa Liberă că legislația Republicii Moldova nu a fost respectată atunci când cetățenii turci au fost expulzați din Republica Moldova. El a opinat că lucrurile au fost planificate din timp și împreună cu autoritățile turce.

Reamintim că SIS a anunțat joi că șapte cetățeni străini, suspectați de legături cu o grupare islamistă, grupare despre care există indicii că desfășoară acțiuni ilegale în mai multe țări,...

    Citește pe moldova.org