Cel de-al 16-lea contingent de militari detașați în Kosovo a revenit la Chișinău3Foto1Video© curentul.md

Cel de-al 16-lea contingent de militari detașați în Kosovo a revenit la Chișinău

, 5 știri, 7 vizualizări

În cadrul ceremoniei, ministrul Apărării Anatolie Nosatîi i-a felicitat pe cei 40 de pacificatori și le-a înmânat  distincții și diplome pentru prestația excelentă și pentru contribuția la menținerea păcii. „Vă îndemn să împărtășiți cu militarii din unitățile Armatei Naționale experiența învățată de la colegii din alte armate și să contribuiți, astfel, la realizarea obiectivului de transformare a instituției de apărare în una modernă, capabilă să-și îndeplinească misiunile constituționale”, a spus Anatolie Nosatîi.

Totodată, în cursul ceremoniei, trei ofițeri ai Armatei Naționale din cel de-al 15-lea contingent moldovenesc, care s-a aflat în KFOR, în perioada 2020-2021, au primit medalia „Pentru Pace” din partea Comandamentului Italian al misiunii.

Contingentul KFOR-16, format din 40 de militari, s-a aflat în Kosovo timp de șase luni. Aceștia au efectuat misiuni de securitate și pază, patrulare și de geniu. Misiunea de menținere a păcii KFOR este condusă de Alianța Nord-Atlantică, în conformitate cu o Rezoluție a ONU.