Pacificatorii reveniți din Kosovo au fost decorați de Ministrul Apărării
Foto: www.moldova.org

Pacificatorii reveniți din Kosovo au fost decorați de Ministrul Apărării

8 știri, 6

Cel de-al optulea contingent al Armatei Naționale, detașat în operațiunea KFOR, a revenit în Republica Moldova. Cu această ocazie, la Ministerul Apărării a avut loc astăzi o ceremonie, în cadrul căreia pacificatorii au fost decorați cu diplome ale Guvernului și distincții ale Armatei Naționale.

La eveniment, alături de conducerea Ministerului Apărării și Marelui Stat Major, au participat familiile militarilor din contingentul KFOR.

Prezent la activitate, ministrul Apărării Eugen Sturza a declarat că cei 41 de ofițeri și subofițeri și-au îndeplinit mandatul de pacificator cu onoare, responsabilitate și profesionalism, menționând că aprecierea respectivă aparține comandamentului KFOR și oficialilor NATO, care s-au convins că militarii moldoveni dispun de pregătirea necesară, sunt interoperabili și pot executa misiuni de orice gen.

„Sunt sigur că experiența acumulată în Kosovo este una valoroasă pentru dumneavoastră și pentru întreaga armată. Iată de ce vă solicit s-o aplicați în fiecare zi, acolo unde veți fi repartizați – în unitățile militare, la funcții de conducere – și împreună, prin muncă asiduă, să mergem înainte, să reformăm armata și să menținem încrederea cetățenilor în instituția de apărare a țării”, a spus Eugen Sturza.

Contingentul KFOR 8, care s-a aflat în Kosovo timp de șase luni, a fost format din 41 de militari profesioniști, dintre care un ofițer de stat majo...

    Citește pe moldova.org