Cel puțin 18 palestinieni uciși la granița dintre Israel și Fâșia Gaza în ziua deschiderii Ambasadei SUA la Ierusalim
Foto: ro.sputnik.md

Cel puțin 18 palestinieni uciși la granița dintre Israel și Fâșia Gaza în ziua deschiderii Ambasadei SUA la Ierusalim

11 știri, 5

Cu câteva ore înainte de inaugurarea ambasadei americane la Ierusalim, cel puțin 18 palestinieni au fost uciși de focuri de armă israeliene la granița dintre Israel în Fâșia Gaza. Mii de palestinieni s-au adunat în multiple puncte, în apropierea frontierei, iar grupuri mici au încercat să se apropie, riscându-și viața, de bariera de securitate aprig păzită de armata israeliană, au constatat jurnaliști ai AFP.

Cel puțin 18 palestinieni au fost uciși și aproape 1.000 de persoane au fost rănite, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza citat de „Washington Post”.

Anterior, cotidianul „The Guardian”, care cita oficiali din domeniul sănătății, a relatat că numărul răniților se ridică la 200.

Separat, Semiluna Roșie palestiniană a anunțat că 227 de persoane au fost rănite de armata israeliană, potrivit dpa international.

Israelul afirmă că trupele sale au folosit muniție de război pentru a împiedica distrugerea sau spargerea gardului de la granița cu Fâșia Gaza.

Mii de palestinieni s-au adunat luni dimineață în diferite puncte din apropierea frontierei dintre Fâșia Gaza și Israel, iar grupuri mici dintre ei au încercat să se apropie periculos de bariera de securitate păzită de armata israeliană.

Pe de altă parte, serviciul de securitate intern israelian – Shin Bet – a anunțat că membri ai mișcării palestiniene Hamas intenționează să treacă gardul de la frontiera cu Israelul dacă d...

    Citește pe independent.md