Locuințe sociale la Fălești. 40 de apartamente vor fi gata până în primăvară
Foto: politik.md

Locuințe sociale la Fălești. 40 de apartamente vor fi gata până în primăvară

12 știri, 22

Cele 40 de locuințe sociale care au început să fie construite în luna martie la Fălești sunt gata în proporție de 50 la sută. Acoperișul blocului și ferestrele au fost deja montate, iar sistemul de apă și canalizare - instalat.

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca, a fost astăzi să inspecteze șantierul și a dat asigurări că locuințele vor fi date în exploatare la primăvară, mai devreme cu două luni decât a fost preconizat.

Spațiul destinat apartamentelor sociale are o suprafață de 1.900 de metri pătrați.

"Iată asta este ușa de intrare, drept înaintea noastră este camera de zi. În partea dreaptă este dormitorul, iar în partea asta este un fel de hol. Aici e debara și drept înainte și bucătăria și deja baia este aparte", a declarat dirigintele de șantier, Sergiu Dațco.

"A fost ridicat și al patrulea etaj, iar clădirea s-a extins cu încă 10 apartamente. Au fost demontați pereții din interior și am construit alții de la zero. Totul este nou, nu este nimic vechi", a spus directorul firmei de construcții, Ana Grama.

"Vor fi date în exploatare în anul viitor, din discuțiile cu agentul economic, înainte de termen cu vreo două luni vor fi date în exploatare aceste 40 de apartamente", a spus ministrul Vasile Bîtca.

Familiile care vor beneficia de aceste apartamente încă nu au fost identificate. Decizia urmează să fie luată de Consiliul raional din Fă...

    Citește pe publika.md