Cele 458 de mii lire sterline confiscate de la Luca Filat vor fi restituiți R.Moldova3Foto© zdg.md

Cele 458 de mii lire sterline confiscate de la Luca Filat vor fi restituiți R.Moldova

, 7 știri, 35 vizualizări

Cele aproximativ 458 de mii de lire sterline, confiscate de Luca Filat, fiul fostului premier al țării, liberal – democratul Vlad Filat, vor ajunge în beneficiul persoanelor cu dizabilități severe din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de șefa statului, Maia Sandu, într-un briefing de presă susținut cu puțin timp în urmă alături de ministra britanică pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton.

„Am convenit asupra modalității de întoarcere a fondurilor recuperate de la Luca Filat în beneficiul cetățenilor. Eforturile echipei noastre de recuperare a fondurilor sustrase ilegal din Moldova aduc rezultate. După demersurile noastre, instanțele londoneze au dispos reîntoarcerea în Moldova a sumei confiscate de 458 de mii de lire sterline de la cetățeanul Luca Filat. În curând acești bani, echivalentul a aproape 11,5 milioane de lei vor ajunge să fie folosiți în beneficiul persoanelor cu dizabilități severe”, a menționat președinta țării, Maia Sandu.

Potrivit președintei, în prezent, serviciul de asistență socială se află într-un punct critic, din cauza tăierilor la buget, operate anul trecut.