Centrul Național Anticorupție a prezentat raportul de activitate pentru 20213Foto© tribuna.md

Centrul Național Anticorupție a prezentat raportul de activitate pentru 2021

, 7 știri, 3 vizualizări

În anul 2021, ofițerii de investigații ai Centrului Național Anticorupție au depistat 743 de infracțiuni, printre care se numără corupere pasivă, trafic de influență, corupere activă, escrocherie, abuz de putere sau abuz de serviciu. De asemenea, Iulian Rusu a menționat instituțiile și organizațiile în care au fost depistate cele mai multe cazuri de corupție.

Raportul prezentat conține și informații despre activitatea Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI). Astfel, pe parcursul anului 2021, ARBI a aplicat sechestre pe 865 de bunuri, în valoare totală de 736 198 779 lei, dintre care aproape 70 la sută le revine bunurilor identificate în calitate de beneficiar efectiv.

La final, Directorul Centrului Național Anticorupție s-a referit la prioritățile pentru anul curent – promovarea eficientă a politicilor de prevenire și combatere a corupției, consolidarea Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale sau ajustarea cadrului legal și instituțional la standardele internaționale.