Cetațean al Olandei, invinuit de trafic de copii și exploatarea sexuala a acestora, extradat Moldovei din Georgia2Foto© publika.md

Cetațean al Olandei, invinuit de trafic de copii și exploatarea sexuala a acestora, extradat Moldovei din Georgia

, 8 știri, 3 vizualizări

Un cetățean al Olandei învinuit de comiterea traficului de copii, inclusiv pe teritoriul Republicii Moldova, a fost extrădat țării noastre din Georgia. Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității și Crimei Organizate (PCCOCS) acțiunile bărbatului cuprind perioada anilor 2015-2018, acesta fiind membru al unei rețele internaționale.

Învinuitul a profitat de situația financiară grea a unor familii dintr-o localitate din sudul republicii, astfel încât să le câștige încrederea. Acesta își selecta copii cu vârsta de până la 14 ani, cărora le oferea bunuri, dar și le facilita financiar participarea la distracții.

Odată ce le câștiga încrederea, făptașul îi invita pe copii la domiciliul său din aceeași localitate, dar și din România. Acolo, împreună cu alte persoane neidentificate, îi supunea exploatării sexuale necomerciale. Copiii, fiind dependenți de ajutorul învinuitului, nu percepeau caracterul real al celor întâmplate, afirmă PCCOCS.