Un cetățean al Turciei dat în căutare internațională pentru omor, reținut de autoritățile de la Chișinău
Foto: adevarul.ro

Un cetățean al Turciei dat în căutare internațională pentru omor, reținut de autoritățile de la Chișinău

7 știri, 4

Angajații Poliției de Frontieră au zădărnicit planurile unui cetățean al Turciei, dat în căutare internațională pentru comiterea unui omor, în timp ce intenționa să treacă frontiera de stat în baza unui pașaport fals, transmite CURENTUL.

În prezent, străinul este plasat în arest preventiv la Penitenciarul nr.13 din capitală, până va fi luată decizia extrădării acestuia.

Astfel, la începutul lunii curente, prin sala VIP a punctului de trecere a frontierei „Aeroportul Internațional Chișinău”, s-a prezentat pentru deplasarea în Irak, cu ruta charter, un bărbat de 21 de ani. La controlul de frontieră, tânărul s-a legitimat cu un pașaport, eliberat de autoritățile din Irak. În timpul procesării datelor din pașaport, polițistul de frontieră a observat la persoana vizată un comportament vizibil agitat, fapt ce a dus la suplimentarea verificării documentului.

Urmare a cercetării minuțioase a pașaportului au fost confirmate bănuielile angajatului Poliției de Frontieră, actul era contrafăcut. Pentru ca străinul să nu poată fi identificat al cărui stat aparține, acesta a recurs la deteriorarea amprentelor digitale, prin mușcarea cu dinții.

    Citește pe curentul.md