Cetățenii moldoveni stabiliți în România, Austria, Suedia și Ungaria vor putea primi pașapoartele la adresa solicitată9Foto© gov.md

Cetățenii moldoveni stabiliți în România, Austria, Suedia și Ungaria vor putea primi pașapoartele la adresa solicitată

, 13 știri, 4 vizualizări

Cetățenii moldoveni stabiliți în România, Austria, Suedia și Ungaria vor putea comanda pașapoartele prin intermediul misiunilor diplomatice din aceste țări, urmând ca documentele să fie livrate la adresa solicitată de către aceștia. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului.

Noua modalitate de documentare a cetățenilor a devenit posibilă datorită unui proiect-pilot, implementat de Agenția Servicii Publice (ASP) și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). La etapa inițială, în proiect au fost incluse misiunile MAEIE cu sediile în București, Viena, Stockholm și Budapesta. Ulterior, de această opțiune vor putea beneficia toate misiunile diplomatice și oficiile consulare ale MAEIE.

Cetățenii Republicii Moldova, stabiliți cu domiciliul sau aflați temporar în străinătate, care solicită eliberarea pașaportului prin intermediul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare, vor putea achita pe loc serviciile prestate cu un card bancar pe care-l dețin.