Cetățenii Republicii Moldova care muncesc în Spania vor beneficia de garanții sociale, inclusiv pensii2Foto© deschide.md

Cetățenii Republicii Moldova care muncesc în Spania vor beneficia de garanții sociale, inclusiv pensii

, 7 știri, 4 vizualizări

Moldovenii care muncesc în Spania vor beneficia de garanții sociale. Comisia politică externă și integrare europeană a Parlamentului a aprobat raportul pentru ratificarea unui acord încheiat între Republica Moldova și Regatul Spaniei, care prevede acest lucru.

Prevederile acordului vizează cetățenii moldoveni care au muncit în Spania, precum și cetățenii spanioli care au fost angajați în țara noastră. Este vorba despre angajați, lucrători independenți sau detașați, personalul întreprinderilor de transport internațional, al misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare. Beneficiarii vor putea primi pensii pentru limită de vârstă, pensii și indemnizații de dizabilitate generală sau cauzate în urma accidentelor de muncă ori de boli profesionale, dar și pensii de urmaș.

Valoarea pensiilor va fi calculată proporțional, de fiecare stat, în funcție de perioada de asigurare realizată pe teritoriul propriu.