Cheltuielile de transport pentru oficialii și delegațiile străine vor fi achitate din bugetul de stat
Foto: unimedia.info

Cheltuielile de transport pentru oficialii și delegațiile străine vor fi achitate din bugetul de stat

7 știri, 7

Cheltuielile de transport internațional pentru oficialii sau delegațiile străine invitate la decizia Președintelui R. Moldova, Președintelui Parlamentului și Prim-ministrului, vor fi achitate din bugetul de stat. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, 14 februarie, propunerea lui Octavian Armașu, ministrul Finanțelor, de a completa Regulamentul de utilizare a mijloacelor financiare pentru deservirea delegațiilor și persoanelor oficiale străine.

Astfel, oficialii și delegațiile străine invitate la decizia Președintelui R. Moldova, Președintelui Parlamentului și Prim-ministrului, cheltuielile de transport internațional avia, feroviar sau auto, pot fi suportate de partea care primește delegația.

Completarea propusă are drept scop, „dezvoltarea relațiilor cu partenerii străini, precum și formarea unei imagini pozitive ale R. Moldova pe palierul internațional”, se arată în proiectul de Hotărâre.

Pe 24 ianuarie, curent, cabientul de miniștri a aprobat majorarea cheltuielilor pentru deservirea delegațiilor străine. Lista cheltuielilor pentru recepția delegațiilor și persoanelor oficiale străine a fost întocmită, pe trei grupe, în funcție de persoana care conduce delegația străină. Astfel, există trei grupe:

Grupa I – șefi de stat, președinți de parlament, prim-miniștri, șefi ai organizațiilor internaționale.

Grupa II – membri ai Guvernului, reprezentanți ai organizațiilor și misiu...

    Citește pe zdg.md