China anunță că își creează propria monedă digitală3Foto© publika.md

China anunță că își creează propria monedă digitală

, 6 știri, 7 vizualizări

Cu o mie de ani în urmă, când banii însemnau monede, China a inventat bancnotele. Acum, guvernul chinez va emite cash digital. Versiunea Chinei privind o monedă digitală este controlată de banca centrală a țării, care va emite noii bani electronici. Moneda este așteptată să confere guvernului chinez noi instrumente vaste de monitorizare a economiei și oamenilor, scrie Digi24.

Beijingul își poziționează de asemenea yuanul digital pentru utilizare la scară internațională, acesta urmând să nu fie legat de sistemul financiar mondial, unde dolarul american este rege de la cel de-al doilea război mondial, notează The Wall Street Journal, citat de Mediafax. China îmbrățișează digitalizarea în multe forme în încercarea de a căpăta un control mai centralizat și a avansa în domeniul tehnologiilor viitorului.

Banii digitalizați ar putea reor­dona fundamentele lumii finan­ciare, iar faptul că un stat autoritar și rival al SUA este primul care lansează o monedă digitală națională stârnește îngrijorare în Washington.