Chiril Gaburici, în vizită pe șantierul unde au început lucrările de construcție a drumului de ocolire a orașului Comrat5Foto© prime.md

Chiril Gaburici, în vizită pe șantierul unde au început lucrările de construcție a drumului de ocolire a orașului Comrat

, 7 știri, 15 vizualizări

Autoritățile au dat startul unui grandios proiect de infrastructură. Au început lucrările de construcție a drumului de ocolire a orașului Comrat, care face parte din traseul ce legă Capitala de portul Giurgiulești. Menirea lui este să elibereze drumurile locale de mașinile de mare tonaj. Compania care a câștigat licitația dă asigurări că drumul va fi gata în mai puțin de trei ani, așa cum este prevăzut în contract.

În vizită pe șantier a mers astăzi ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Drumul de ocolire a orașului Comrat este construit de la zero. El va avea lungimea de peste 18 kilometri, va fi iluminat și va avea câteva poduri. Compania de construcții dă asigurări că până la sfârșitul anului, 40 la sută din lucrări vor fi realizate.

"La începutul traseului urmează să fie construită o intersecție denivelată, pentru a asigura fluidizarea traficului. În total sunt preconizate patru poduri mai mari, inclusiv intersecții denivelate pe acest traseu. Termenul de execuție este de trei ani, dar noi vedem după dotare cu echipament și dorința companiei de a a executa lucrările mai repede, cred că 24 de luni este destul de realizabil", a afirmat Anatol Usatîi.