Chiril Gaburici, la întrevederea cu experții FMI: A fost identificat investitorul pentru construcția gazoductului Ungheni-Chișinău
Foto: noi.md

Chiril Gaburici, la întrevederea cu experții FMI: A fost identificat investitorul pentru construcția gazoductului Ungheni-Chișinău

10 știri, 9

Chiril Gaburici i-a informat pe experții FMI despre faptul că a fost identificat investitorul pentru construcția gazoductului Ungheni-Chișinău, iar până la sfârșitul lunii va fi semnat și contractul. Ministrul a mai spus că în luna iunie ar urma să înceapă lucrările de construcție a gazoductului, după ce Guvernul a aprobat proiectul de lege care prevede procedura specială de despăgubire a proprietarilor de bunuri imobile pe direcția construcției conductei de gaze naturale Ungheni-Chișinău.

Cele două părți au mai discutat despre noua metodologie de calculare, aprobare și ajustare a tarifelor pentru serviciul de distribuție a energiei electrice, elaborată de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și despre programul „Drumuri bune pentru Moldova”, care urmează a fi implementat pe parcursul acestui an, se mai arată într-un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

O echipă de experți ai Fondului Monetar Internațional se află în Republica Moldova pentru cea de-a treia evaluare a Programului susținut de FMI.

Misiunea va analiza evoluțiile din economie și progresul atins în implementarea programului asumat de autoritățile de la Chișinău, va actualiza prognoza macroeconomică și va discuta politicile macroeconomice de viitor, anunța un comunicat al Biroului FMI din Republica Moldova.

Programul pe trei ani susținut de către FMI a fost aprobat la 7 noi...

    Citește pe radiochisinau.md