Chiril Gaburici: Ne dorim transparență în procesul de selectare a datelor pentru elaborarea proiectului Programului ”Drumuri Bune 2”
Foto: today.md

Chiril Gaburici: Ne dorim transparență în procesul de selectare a datelor pentru elaborarea proiectului Programului ”Drumuri Bune 2”

7 știri, 2

Procesul de colectare a propunerilor privind sectoarele de drum care urmează a fi incluse în proiectul „Drumuri Bune 2 pentru Moldova” în 2019 a demarat. Subiectul a fost discutat la ultima ședință a Clubului de presă „Economy Talks”.

”Ne dorim transparență și implicarea unui număr reprezentativ de cetățeni în procesul de selectare a datelor pentru elaborarea proiectului Programului ”Drumuri Bune 2 pentru Moldova”. Ținând cont de necesitatea consultării locuitorilor în teritoriu, inclusiv în procesul de selectare a sectoarelor de drum, am solicitat lansarea procesului de colectarea a datelor pentru elaborarea proiectului Programului primăriilor din toată țara”, a declarant ministrul Economiei, Chiril Gaburici, în cadrul ședinței.

Potrivit lui Gaburici, informația va fi colectată implicând în procesul decizional un număr reprezentativ de locuitori, dar și administrațiile locale.

„Rog mobilizarea și implicarea cetățenilor împreună cu APL la identificarea porțiunilor de drum, solicităm prezentarea informației până la data de 30.11.2018 în adresa Autorităților Publice Locale de nivelul II”, a mai spus Chiril Gaburici.

Programul Drumuri Bune 2 a fost lansat recent la inițiativa liderului PDM, Vlad Plahotniuc, și prevede reparația și construcția a circa 2600 kilometri de drum în toate raioanele țării, în 2019.

“Planificăm deja în anul 2019 să reparăm și să construim nu 1.600, o ci...

Citește pe 24h.md