Chișinăul a stopat licitația câștigată de compania rusă „Silovîe Mașinî” din cauza masacrului comis de armata rusă în Ucraina2Foto© tv8.md

Chișinăul a stopat licitația câștigată de compania rusă „Silovîe Mașinî” din cauza masacrului comis de armata rusă în Ucraina

, 4 știri, 4 vizualizări

Licitația pentru reabilitarea blocurilor de la Termoelectrica, câștigată de compania rusească „Silovîie Mașînî” (JSC Power Machines), aflată sub sancțiuni internaționale, și firma locală „Horus Energy”, va fi anulată. Despre asta a anunțat viceprim-ministrul Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, în cadrul emisiunii „În profunzime” de la postul de televiziune PRO TV Chișinău.

Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Energeticii (UCIPE) a înaintat marți, 12 aprilie, solicitarea de rezoluțiune a contractului pentru modernizarea generării la CET Sursa-1 către Banca Mondială, finanțator al Proiectului de îmbunătățire a eficienței sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din Chișinău (PIESACET 2).

Conform UCIPE, solicitarea se bazează pe demersul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), justificat de riscurile de imagine pentru R. Moldova, cât și de riscurile survenite pentru realizarea cu succes și în termen a lucrărilor de modernizare prevăzute de contract.