Chișinăul cere României, SUA și Marii Britanii identificarea, reținerea și extrădarea lui Plahotniuc-Novak2Foto© agora.md

Chișinăul cere României, SUA și Marii Britanii identificarea, reținerea și extrădarea lui Plahotniuc-Novak

, 5 știri, 27 vizualizări

Acesta este cercetat în Republica Moldova într-un dosar de spălare de bani, dar figurează în dosare penale și în alte țări. În iunie 2019, când a pierdut puterea, Plahotniuc a fugit din Moldova prin regiunea separatistă transnistreană.

Ulterior, în spațiul public au apărut informații despre faptul că acesta s-ar fi "stabilit" inițial la Londra, apoi în Miami (SUA), dar, la sfârșitul lunii octombrie, a fost la Iași (România), plimbându-se prin zona spitalului Parhon din Copou. Iar săptămâna aceasta, presa română a scris că Plahotniuc ar urma să cumpere, în scurt timp, un important post de televiziune din România.

Informația despre faptul că Plahotniuc ar avea dublă identitate moldovenească a apărut în spațiul public la 21 noiembrie. Despre aceasta a anunțat atunci, în cadrul unei emisiuni, fostul președinte al Comisiei parlamentare pentru securitatea statului, Chiril Moțpan, care a mai dezvăluit că și un amic al lui Plahotniuc ar deține dublă identitate moldovenească.