Chișinăul solicită anularea ,,sistemului de notificare” pentru elevi, părinți și profesorii școlilor cu predare în grafie latină
Foto: www.realitatea.md

Chișinăul solicită anularea ,,sistemului de notificare” pentru elevi, părinți și profesorii școlilor cu predare în grafie latină

6 știri, 7

La Tiraspol a avut loc reuniunea grupurilor de lucru pentru educație, în formatul experților. După discuția cu directorii școlilor cu predare în grafie latină și confruntarea datelor colectate, partea moldovenească a insistat în procesul de negocieri că unele dintre angajamentele asumate nu sunt realizate de către Tiraspol.

Or, Chișinăul a solicitat expres revizuirea tarifelor pentru apă, canalizare și energie termică similar tarifelor altor școli din regiune.

La inițiativa Chișinăului, un subiect important a fost problema liberei circulații a elevilor, părinților acestora și a profesorilor, fără notificare prealabilă.

Această inițiativă a fost propusă de către reprezentantul politic din partea Chișinăului, viceprim-ministrul pentru reintegrare, Cristina Lesnic în cadrul vizitei în Republica Moldova, a Reprezentantului Special al OSCE, Franco Frattini, la mijlocul lunii septembrie.

Potrivit inițiativei menționate, cei 1500 elevi din școlile cu predare în limba română trebuie să circule liber, să fie excluși din contextul politic și să fie preocupați de educație, fără aplicarea în privința acestora a sistemului de notificare.

Astăzi, Chișinăul a reiterat această inițiativă părții transnistrene și a insistat asupra faptului că soluționarea acestei probleme se tergiversează.

Un aspect important a vizat cererile și petițiile parvenite de la părinții elevilor și profesorilor școl...

    Citește pe moldova.org