Chișinăul va deveni primul oraș din Moldova care va recicla o masă foarte mare de deșeuri, începând de săptămâna viitoare5Foto© publika.md

Chișinăul va deveni primul oraș din Moldova care va recicla o masă foarte mare de deșeuri, începând de săptămâna viitoare

, 5 știri, 10 vizualizări

Gunoiul din Chișinău va fi sortat în cantități mai mari, apoi va fi reciclat, astfel va fi redusă cantitatea de gunoi depozitată la poligonul municipal. În acest sens, joi a fost semnat un contract privind sortarea deșeurilor menajere solide între Î.M. Regia „Autosalubritate” și Compania „ABS” SRL, selectat în bază de concurs. Valoarea contractului este de 217 milioane de lei, cu o durată de 5 ani.

Proiectul lansat privind sortarea deșeurilor municipale va avea 2 etape de implementare. Primarul General, Ion Ceban, a declarat că odată cu contractarea acestui serviciu, municipalitatea va spori calitatea deșeurilor reciclate: „Chișinăul va deveni cel mai mare operator de reciclare a deșeurilor din regiune. Totodată, vor fi îndeplinite setate obiectivele setate în acest sens la nivel național.

Soluția vine să rezolve lacunele din sistemul de sortare a deșeurilor, iar Primăria Chișinău va dezvolta și alte soluții care vor permite diminuarea cantității de deșeuri depozitate și reducerea nivelului de poluare a mediului. Suntem datori față de generațiile următoare să facem acest lucru”.