Chișinăul va primi un grant de 5 milioane de euro pentru izolarea termică a clădirilor publice
Foto: today.md

Chișinăul va primi un grant de 5 milioane de euro pentru izolarea termică a clădirilor publice

8 știri, 4

Primarul interimar, Silvia Radu, a semnat astăzi acordul de grant în cadrul proiectului Eficiență Energetică în Clădirile Publice din Chișinău, în valoare de 5 milioane de euro. Silvia Radu, se află, în perioada 5 – 8 decembrietr-o vizită oficială în Londra, Marea Britanie, unde participă la cea de-a 7-a Adunare a Contribuabililor din cadrul Parteneriatului pentru Mediu și Eficiență Energetică din Estul Europei (E5P).

Evenimentul este organizat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și se desfășoară în sediul central al instituției financiare.

Astăzi, 7 decembrie 2017, în cadrul vizitei sale la Londra, primarul interimar Silvia Radu a semnat acordul de grant în cadrul proiectului Eficiența Energetică în Clădirile Publice din Chișinău.

Valoarea grantului din partea Fondului E5P este de 5 milioane de euro. E5P este un fond al Uniunii Europene, prin intermediul căruia se susțin proiectele autorităților locale de îmbunătățire a eficienței energetice și a mediului.

Amintim că valoarea totală a proiectului privind eficiența energetică și izolarea termică a clădirilor publice din municipiu este de 25 milioane euro.

În acest sens, BERD și BEI (Banca Europeană de Investiții) oferă câte un împrumut de 10 milioane de EURO. De asemenea, Chișinăul beneficiază și de un grant de investiții de 5 milioane de euro din partea Fondului E5P.

    Citește pe moldova.org