Cinci candidați la funcția de membru în Colegiul disciplinar al judecătorilor
Foto: www.zdg.md

Cinci candidați la funcția de membru în Colegiul disciplinar al judecătorilor

7 știri, 22

Ministerul Justiției a examinat toate dosarele depuse pentru funcția de membru în Colegiul disciplinar al judecătorilor, din partea societății civile. Alți 3 candidați au fost admiși la interviu, adițional celor 2 anunțați anterior.

Astfel, pentru cele 2 funcții de membru în Colegiul disciplinar al judecătorilor concurează 5 candidați. Aceștia sunt: Plotnic Olesea, Demian Elena, Botnaru Stela, Otean Angela și Odobescu Ghenadie.

Interviul va avea loc pentru toți candidații în aceeași zi, pe 21 martie 2018, la sediul Ministerului Justiției.

Colegiul disciplinar al judecătorilor examinează cazurile privind răspunderea disciplinară a judecătorilor. Mandatul noilor membri va fi de 6 ani.

Conform art. 9 alin. (3) Legea nr. 178 din 25 iulie 2014 cu privire la răspunderea disciplinară a judecătorilor: „Membrii colegiului disciplinar din rîndul societății civile trebuie să aibă o reputație ireproșabilă, să se bucure de autoritate în societate, să aibă experiență de cel puțin 7 ani în domeniul dreptului și sînt obligați să respecte restricțiile specificate la art.8 alin. (1) lit. b) și c) și alin.

(3) din Legea nr. 544-XIII din 20 iulie 1995 cu privire la statutul judecătorului. Pentru verificarea acestor calități, CV-urile candidaților care participă la concurs vor fi publicate pe pagina web a Ministerului Justiției și a Consiliului Superior al Magistraturii cu cel puțin 15 zile lucr...

    Citește pe moldova.org