Cinci informații eronate promovate de către autoritățile de la Tiraspol, combătute© timpul.md

Cinci informații eronate promovate de către autoritățile de la Tiraspol, combătute

, 4 știri, 4 vizualizări

Carantina impusă de pandemia COVID-19 este folosită de către autoritățile separatiste de la Tiraspol drept o nouă posibilitate de a specula, promovând așa-zisa „statalitate” și separatismul. Tiraspolul a întreprins un șir de acțiuni unilaterale ce încalcă atât înțelegerile anterioare, inclusiv Acordul de încetare a focului din 1992, cât și drepturile elementare ale omului.

Astfel, au fost instalate ilegal 23 de noi posturi de control în jurul platoului Cocieri.

Carantina a lovit în fermierii mici, care au fost împiedicați să-și lucreze terenurile agricole, în personalul medical care locuiește în stânga Nistrului, dar lucrează în Zona de securitate, în cetățenii Moldovei din stânga Nistrului, care nu pot beneficia de polițele medicale, medicamente compensate, în pensionarii care primesc pensii pe cardurile emise de băncile moldovenești din cauza liberei circulații restricționate, scrie DisInfo.

Este un fals că autoritățile Republicii Moldova ar fi cerut părții ucrainene închiderea punctului de trecere a frontierei de la Cuciurgan – Pervomaisk.  În legătură cu pandemia de COVID-19, Ucraina și-a închis în totalitate frontierele, inclusiv pe segmentul central al frontierei moldo-ucrainene în data de 13 martie, prelungind decizia pe 27 martie.