Cinci persoane au fost arestate după ce vindeau marijuană prin intermediul magazinilor online3Foto1Video© agora.md

Cinci persoane au fost arestate după ce vindeau marijuană prin intermediul magazinilor online

, 7 știri, 15 vizualizări

Cinci persoane, cu vârsta cuprinsă între 17 și 33 de ani, originari din mun.Chișinău și raionul Ialoveni, membrii unui grup infracțional, au fost reținuți fiind suspectați de cultivarea și punerea în circulație a substanțelor stupefiante de origine vegetală (marijuana hidroponică) în proporții deosebit de mari. La moment suspecții sunt arestați pentru 30 de zile, transmite CURENTUL.

Ca urmare a investigațiilor efectuate de ofițerii Direcției Operațiuni Speciale a INI (DOS) în comun procurorii Procuraturii Ialoveni și organul de urmărire penală al IP Ialoveni, s-a stabilit că suspecții comercializau narcoticile printr-o schemă conspirată și anume prin intermediul magazinelor online.

Astfel, cumpărătorul și realizatorul nu aveau contact direct, iar banii erau achitați prin intermediul diferitor servicii de plată electronice, pe conturi create de către membrii grupului. Ulterior, pentru a pierde urma banilor, aceștia procurau monede digitale „Bitcoin” și deja le realizau în mediul online pentru a obține mijloace bănești din aceștia.