Cine este Anca Jurma, procurorul delegat la conducerea DNA în locul lui Kovesi

Cine este Anca Jurma, procurorul delegat la conducerea DNA în locul lui Kovesi

5 știri, 6

Conform sursei citate, ca urmare a decretului prin care președintele Iohannis a dispus revocarea din funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție a Laurei Codruța Kovesi, procurorul general Augustin Lazăr a emis ordinul de delegare în această funcție a procurorului DNA Anca Jurma, transmite digi24.ro.

Anca Jurma a îndeplinit pe parcursul a două mandate atribuțiile de procuror șef al Serviciului de cooperare internațională și programe din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, iar ulterior a fost numită consilier al procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție.

De asemenea, procurorul general Augustin Lazăr transmite „un mesaj de încredere privind continuarea cu fermitate a activității anticorupție”.

„Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, transmite un mesaj de încredere privind continuarea cu fermitate a activității anticorupție, care reprezintă o prioritate a Ministerului Public, în îndeplinirea rolului său constituțional. În activitatea judiciară, Ministerul Public reprezintă interesele generale ale societății și apără ordinea de drept, precum și drepturile și libertățile cetățenilor”, a adăugat Ministerul Public într-un comunicat de presă.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția...

    Citește pe medianews.md