Cine este Octavian Țîcu, candidat la șefia capitalei8Foto1Video© deschide.md

Cine este Octavian Țîcu, candidat la șefia capitalei

, 22 știri, 9 vizualizări

Candidatul Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu, are 47 de ani și este născut în satul Costuleni, raionul Ungheni. Este licențiat în istorie. Absolvent al Universității „Al. I. Cuza”, Iași, România. Este cercetător-coordonator la Institutul de Istorie la Academia de Științe a Moldovei și conferențiar universitar la Facultatea de Istorie și Filozofie la Universitatea de Stat din Moldova.

Este boxer profesionist, de șapte ori campion al Republicii Moldova la box. În 1996 a participat la Jocurile Olimpice din Atlanta, SUA, unde a obținut locul 17.

Fost ministru al tineretului și sportului în 2013, fiind înaintat în funcție de Partidul Liberal. În martie 2015, Octavian Țîcu s-a alăturat grupului de inițiativă de formare a Partidului Popular European din Moldova. La alegerile locale generale din 14 iunie 2015, a fost ales în funcția de consilier raional în Ungheni din partea Blocului electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova — Iurie Leancă”. În august 2015, a anunțat că părăsește Partidul Popular European și și-a depus și mandatul de consilier raional.