Cine este omul care a dezvăluit discuția scandaloasă a lui Trump cu Zelenski5Foto© agora.md

Cine este omul care a dezvăluit discuția scandaloasă a lui Trump cu Zelenski

, 7 știri, 8 vizualizări

Între timp, agentul s-a întors la CIA, dar nu se cunosc alte detalii despre el.

Denunțul său, făcut public joi, sugerează că agentul respectiv este analist ca pregătire și că este un bun cunoscător al politicii externe americane față de Europa, demonstrând o înțelegere complexă a politicii ucrainene, dar și o cunoaștere a unor noțiuni de drept, scrie NYT.

Expertiza avertizorului de integritate este de natură să sporească încredere congresmenilor despre temeinicia denunțului său și va contracara afirmațiile că s-ar putea ca el să nu fi înțeles bine ce a aflat despre Donald Trump. Trebuie spus că el nu a ascultat direct convorbirea din iulie dintre Trump și președintele Vlodimir Zelenski, convorbire care stă în centrul scandalului declanșat la Washington odată cu demersurile democraților de a începe în Camera Reprezentanților o procedură de punere sub acuzare a președintelui pentru abuz de putere.

Casa Albă a încercat să restrângă accesul la notele despre discuția telefonică avută de președintele Donald Trump pe 25 iulie cu omologul său ucrainean Vlodimir Zelenski, a menționat avertizorul de integritate din cadrul serviciilor secrete americane, în raportul publicat joi de Congresul american.