Cine este șeful de la Primărie reținut într-un dosar de corupție și ce avere declară acesta
Foto: protv.md

Cine este șeful de la Primărie reținut într-un dosar de corupție și ce avere declară acesta

5 știri, 22

În 2017, Țurcan a ridicat un salariu de circa 147 de mii de lei de la Direcția generală arhitectură, urbanism și relații funciare (DGAURF), iar soția sa a primit un salariu de aproape 138 de mii de lei de la Institutul municipal de proiectări „Chișinău Proiect” .

Șeful de la Primărie nu declară niciun apartament sau vreo casă, ci doar un garaj de aproape 21 m2 pe care îl deține din 2006, dar și o altă avere imobiliară de circa 36 m2, al cărei proprietar este din 2004. Totuși, funcționarul de la Primărie declara în 2016 că are un apartament de aproape 62 m2 și o căsuță sezonieră, bunuri care nu se regăsesc în declarația sa pentru 2017. Țurcan nu declară pentru 17 nici vreun venit pe care l-ar fi obținut din vinderea celor două imobile.

În declarația de avere Țurcanu a trecut șapte terenuri agricole, pe care le-a procurat în 2004 și în 2007. Funcționarul conduce un automobil de model Opel Zafira, anul de fabricație 2005, pe care l-a procurat în 2007 și al cărui valoare este de aproximativ 98 de mii de lei.

Pe lângă funcția de șef pe care o deține la Primărie din 2013,Țurcan este și membru al Consiliului național al monumentelor istorice.

Alexei Țurcan și doi subalterni de-ai săi au fost reținuți pentru 72 de ore. Potrivit CNA, aceștia ar fi organizat o schemă prin care urgentau perfectarea și eliberarea documentelor permisive pentru construcția, reconstrucția sau replanificare...

    Citește pe tv8.md