Cine și cum a votat Independența3Foto© sputnik.md

Cine și cum a votat Independența

, 6 știri, 4 vizualizări

O mică digresiune. Atunci deputații simpli mergeau pe jos, ca apostolii, foarte puțini aveau mașini proprii, iar comisiile parlamentare dispuneau de câte o singură unitate de transport pe care o foloseau, de regulă, numai șefii comisiilor. Salariile deputaților erau modeste - tranzitam perioada când totul se obținea pe „taloane”, începând de la o pereche de pantofi și terminând cu un frigider.

Mai binișor o duceau miniștrii, majoritatea provenită din nomenclatura sovietică și de partid, care controlau resurse considerabile într-un sistem încă centralizat. Deputații care aveau relații bune cu miniștrii din domeniu își „rezolvau problemele” fără… probleme. Ceilalți nu se bucurau de vreun privilegiu.

Acum nu mi-e rușine să recunosc că nu numai eu, ci și alți deputați simpli ne confruntam cu lipsa unui costum pentru ședințele parlamentului. Îmi amintesc un caz tragico-comic pe această temă. Un deputat din grupul Frontului, foarte activ și patriot, „s-a dat cu Snegur” când Frontul Popular s-a declarat în opoziție cu M. Snegur. Ne-am întâlnit la intrarea în parlament.