Cine sunt câștigătorii Hackathonului media „Puterea a cincea”
Foto: www.civic.md

Cine sunt câștigătorii Hackathonului media „Puterea a cincea”

4 știri, 3

Aseară, după 48 de ore de muncă asiduă, au fost desemnați câștigătorii Hackathonului media „Puterea a cincea”. Cele 12 echipe și-au prezentat proiectele de educație media prin care să ajute oamenii să se informeze conștient și să nu se lase manipulați.

Echipa Hype Mode Media a creat modulul „Hype Mode” care odată accesat va transforma automat anumite cuvinte cheie din articole dedicate educației media în emoticoane. Acest lucru va face atractive articolele de tipul Fact-Checking pentru utilizatorii rețelelor sociale.

Centrul Media pentru Tineri a creat jocul on-line pentru tineri Media Literacy Quiz, care permite dezvoltarea abilităților de citire a presei în mod critic, de filtrare a informației și de utilizare a instrumentelor multimedia.

Echipa MOMO a creat extensia web Mentor – detectivul tău personal de falsuri, care își propune să atenționeze cititorii site-urilor de știri dacă acestea au fost vreodată raportate de StopFals.md că ar conține informații false sau manipulatorii. Făcând click pe extensie, cititorii vor mai afla dacă site-ul este o clonă al unui alt site original, care este anul și locul unde a fost înregistrat.

Tinerii de la InstaNews Builders vor crea platforma InstaNews Builders care va transforma știrile în Stories pe Instagram. Acest lucru va permite promovarea știrilor pe cea mai populară platformă pentru tineri. InstaNews Builders permite crearea unu...

    Citește pe moldova.org    Tendințe