Cine va avea inițiativa politică?5Foto© moldova.europalibera.org

Cine va avea inițiativa politică?

, 18 știri, 10 vizualizări

Președinta Maia Sandu a avut o vizită importantă la Bruxelles, reușind, de la înălțimea funcției sale, să repună din punct de vedere diplomatic Republica Moldova pe harta Europei, acolo de unde Dodon s-a străduit să o smulgă cu tot dinadinsul, servind în mod rușinos interesele Rusiei.

Maia Sandu a subliniat că scopul principal al acestei vizite a fost să obțină vaccinul anti-Covid pentru Republica Moldova – urgența nr. 1 – și sprijin pentru consolidarea și modernizarea sistemului medical, dar sigur că mizele au mers mult mai departe. Se speră că primirea cordială de care s-a bucurat șeful statului din partea oficialilor Uniunii Europene și ai Parlamentului European se va solda cu o susținere pe mai multe planuri, va contribui la acoperirea pagubelor cauzate de secetă și pandemie, la subvenționarea și atragerea de investiții directe în economia Republicii Moldova.

Succesul Maiei Sandu la Bruxelles (demonstrat prin suita de întâlniri la nivel înalt – un adevărat maraton diplomatic!) a fost apreciat de moldoveni. Am consemnat numeroase ecouri pe rețelele de socializare în care oamenii își mărturiseau mândria și admirația pentru președintele lor pro-european.