Circa 50% din autorizațiile de import al medicamentelor au fost atribuite companiilor din regiunea transnistreană3Foto© agora.md

Circa 50% din autorizațiile de import al medicamentelor au fost atribuite companiilor din regiunea transnistreană

, 7 știri, 3 vizualizări

Grupurile de lucru pentru ocrotirea sănătății de la Chișinău și Tiraspol s-au convocat astăzi, 9 iulie, într-o nouă ședință la care au discutat mecanismul de import al medicamentelor aplicat pe teritoriul RM.

Delegația Chișinăului a fost condusă de Directorul general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM), Dragoș Guțu, cu participarea reprezentanților Ministerului Sănătății, Biroului politici de reintegrare și ai Serviciului Vamal.

Discuțiile s-au axat pe mecanismul de import a medicamentelor, fiind clarificate unele aspecte legate de eliberarea de către AMDM a autorizațiilor pentru medicamentele neînregistrate. Chișinăul a menționat impactul pozitiv al ședințelor tehnice organizate de către AMDM pentru agenții  economici din regiunea transnistreană în vederea respectării pașilor procedurali care necesită a fi parcurși pentru obținerea autorizației, reiterând deschiderea Agenției întru oferirea consultațiilor în regim de videoconferință la acest subiect.