Cișmelele din capitală au fost redeschise
Foto: noi.md

Cișmelele din capitală au fost redeschise

7 știri, 6

Cișmelele cu apă potabilă, instalate în Parcul „Valea Morilor”, scuarul Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt” și Parcul „Scuarul Catedralei” din Chișinău, sunt redeschise după o perioadă în care au fost conservate pe timp de iarnă.

„Pe lângă faptul că oamenii își vor putea potoli setea la cișmele, în zilele cu temperaturile ridicate, aceștia se vor putea răcori în sensul direct al cuvântului și asta grație celor două funcții ale cișmelelor: una pentru cei care doresc să bea apă și alta, pentru cei care vor să se răcorească. Acestea sunt dotate cu un buton și un sistem de duze care pulverizează apă și astfel, vă puteți răcori pe timp de caniculă”, spun reprezentanții Apă-Canal Chișinău.

Potrivit reprezentnaților Apă-Canal Chișinău, întreprinderea ăți propune să extindă sistemul de cișmele în zona centrală a orașului: „Modelul modern de cișmea se va încadra armonios în zonele de odihnă. Amplasarea acestora va fi coordonată cu Primăria capitalei”, se menționează într-un comunicat al ACC.

Anul trecut, în Chișinău au fost instalate 10 cișmele. Anul acesta, în perioada sezonului estival, ACC reconizează să instaleze încă trei cișmele. Acestea vor fi dotate cu contor, vor fi conectate la rețeaua de apă potabilă a orașului și, în același timp, la rețeaua de canalizare.

„Apă-Canal Chișinău face un apel către toți locuitorii capitalei la bunul simț și la spiritul civic, de a păs...

    Citește pe realitatea.md