CM 2018: Franța, calificată în optimi, după o victorie chinuită cu Peru (1-0)
Foto: tv8.md

CM 2018: Franța, calificată în optimi, după o victorie chinuită cu Peru (1-0)

7 știri, 6

Potrivit Agerpres, unicul gol al partidei a fost înscris de Kylian Mbappe (34). Peruanii nu mai au nicio șansă de a ieși din grupe, dar pentru al doilea loc se bat Danemarca și Australia, care au remizat joi, 1-1.

”Les Blesu” au avut inițiativa în prima parte a meciului, iar Pogba (12) a șutat periculos pe lângă poartă. Varane (14) a reluat cu capul din 6 metri, dar balonul a trecut puțin pe lângă țintă. Griezmann (16) a șutat pe direcția lui Gallese, după o minge întoarsă de Giroud.

Prima oportunitate a sud-americanilor, care sunt la prima lor Cupă Mondială după 1982, a venit în min. 31, când șutul lui Guerrero a fost respins de Lloris.

A fost apoi rândul lui Mbappe să se remarce: în min. 33, vedeta echipei PSG a încercat o reluare acrobatică cu călcâiul, fără efect, iar un minut mai târziu a trimis simplu în plasă mingea deviată de Alberto Rodriguez la șutul lui Giroud.

Kylian Mbappe a devenit cel mai tânăr marcator al Franței la o Cupă Mondială, la vârsta de 19 ani și 183 de zilei, depășindu-l pe David Trezeguet (20 ani, 246 zile).

Peruanii au ieșit la joc și au încercat să se apropie de poarta lui Lloris, fără prea mult succes. Echipa antrenată de Ricardo Gareca a controlat destul de autoritar repriza secundă, și-a creat unele ocazii de gol, dar nu a reușit să fructifice niciuna.

Cea mai mare ocazie a sud-americanilor a fost șutul cu efect al lui Aquino, de la circa 20 d...

    Citește pe tv8.md