CNA a reținut un primar. Detalii
Foto: tribuna.md

CNA a reținut un primar. Detalii

20 știri, 21

O schemă de înstrăinare a terenurilor, ce aparțin administrației locale din Trușeni, a fost deconspirată de CNA și procurori în urma unor ample investigații, începute încă în ianuarie anul curent. Un grup de persoane, printre care actualul primar, dar și președintele întovărășirii pomicole din localitate, ar fi organizat deposedarea întovărășirii pomicole din localitate de loturi de pământ cu ulterioara vânzare a acestora unor terți, transmite TRIBUNA.

Potrivit materialelor cauzei, membrii grupului ar fi identificat doritori de a intra în posesia terenurilor, după care, contra unor sume de bani, care se ridicau până la 10 000 de euro pentru un teren, le-ar fi legalizat prin falsificarea mai multor documente. Pentru a da o tentă legală tranzacției, bănuiții ar fi falsificat certificate de proprietate, dându-le numere de înregistrare fictive, prin care se atesta dreptul beneficiarului asupra terenurilor.

De regulă, cumpărătorii primeau dreptul de proprietate cu un număr de înregistrare din anii 90, atunci când s-ar fi constituit întovărășirea pomicolă și, prin urmare, puteau fi considerați membri ai întovărășirii cu drepturi depline asupra terenurilor. Asta chiar dacă tranzacțiile, de facto, se desfășurau în perioada de după anii 2000.

    Citește pe tribuna.md