CNA a semnat acord de colaborare cu Biroul Anticorupție din Ucraina
Foto: www.moldova.org

CNA a semnat acord de colaborare cu Biroul Anticorupție din Ucraina

7 știri, 6

Un acord de colaborare în domeniul prevenirii și combaterii corupției a fost semnat astăzi, la Kiev, de către directorul CNA, Bogdan Zumbreanu, și omologul său ucrainean, Artem Sâtnic, șef al Biroul Național Anticorupție (BNA) din Ucraina.

Potrivit tratatului interdepartamental, cele două părți se obligă să coopereze mai strâns și să facă schimb de informații și experiență în domeniul prevenirii și combaterii corupției, investigării și divulgării actelor criminale legate de corupție.

Intenția de a consolida cadrul legal de colaborare bilaterală între cele două părți, a venit din partea Biroului Național Anticorupție al Ucraineis.

Necesitatea semnării documentului este dictată de specificul erei globalizării, când manifestările de corupție poartă un caracter transfrontalier, iar stabilirea unor relații de colaborare mai aprofundate cu instituțiile similare de peste hotare, pot contribui la o mai bună prevenire și contracarare a fenomenului corupției și a altor infracțiuni conexe.

Pentru realizarea obiectivelor stabilite, în acordul încheiat au fost stipulate mai multe activități: schimbul de date și informații; în caz de necesitate, efectuarea activităților speciale de investigații sau întreprinderea altor măsuri necesare; organizarea de training-uri, exerciții practice sau seminare, ateliere de lucru; schimb de materiale metodologice și juridice; implementarea proiectelor co...

    Citește pe moldova.org