CNA cere persoanelor care au fost nevoite să plătească bani grei pentru un loc la cimitirul Sfântul Lazăr să depună denunț4Foto© deschide.md

CNA cere persoanelor care au fost nevoite să plătească bani grei pentru un loc la cimitirul Sfântul Lazăr să depună denunț

, 10 știri, 6 vizualizări

Cetățenii, care au suferit de pe urma acțiunilor ilegale ale administrației cimitirului „Sfântul Lazăr”, din mun. Chișinău, sunt așteptați la organul de urmărire penală al Centrului Național Anticorupție cu denunț. Apelul vine în contextul instrumentării schemei ilegale de estorcare a banilor de la cetățeni, în care este vizată administrația cimitirului, și identificării tuturor episoadelor în care este implicat grupul infracțional.

Victimele sunt rugate să se adreseze prin intermediul liniei naționale anticorupție 0 800 55555 sau la numărul de telefon al unității de gardă a CNA 022 257 202. Persoanele păgubite pot depune un denunț oficial, în scris, la sala de audiență a CNA din strada bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 198, pe adresa electronică a CNA secretariat@cna.md sau pe pagina web a Centrului cna.md, rubrica „denunț". În plângere trebuie indicate circumstanțele în care a avut loc cazul, perioada, persoanele care au estorcat mită și numerele de contact ale petiționarului.

La data de 3 septembrie, șeful cimitirului Sfântul Lazăr, adjunctul său și un maistru au fost arestați pentru 30 de zile, fiind plasați în Penitenciarul 13. Alți 3 figuranți sunt cercetați în stare de libertate, după ce au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției și colaborează cu ancheta.