CNA critică, Guvernul aprobă: Camerele de supraveghere a traficului rutier vor trece în proprietatea unei companii private9Foto© agora.md

CNA critică, Guvernul aprobă: Camerele de supraveghere a traficului rutier vor trece în proprietatea unei companii private

, 18 știri, 3 vizualizări

Sistemului Automatizat de Supraveghere a Siguranței Publice și Rutiere din Moldova va fi transmis unei companii private pentru o perioadă de maxim 25 de ani în cadrul unui parteneriat public-privat. Guvernul a aprobat astăzi o decizie privind organizarea concursului de selectare a partenerului privat.

Potrivit hotărârii, investițiile efectuate pentru crearea sistemului Automatizat de Supraveghere a Siguranței Publice și Rutiere în Republica Moldova sunt asigurate de partenerul privat, care la încetarea contractului vor fi transmise în proprietatea partenerului public.

Partenerul privat își va recupera investiția din contul acumulărilor obținute în rezultatul amenzilor aplicate urmare încălcărilor înregistrate de Sistemul Automatizat de Supraveghere a Siguranței Publice și Rutiere, care se vor contabiliza separat de încasările acumulate din amenzile aplicate în mod tradițional de Inspectoratul General al Poliției.