CNA, despre dosarul creditului de la BEM pentru firma afiliată familiei președintei Parlamentului2Foto© agora.md

CNA, despre dosarul creditului de la BEM pentru firma afiliată familiei președintei Parlamentului

, 5 știri, 8 vizualizări

Deși există mai multe documente care arată implicarea lui Alexei Greceanîi, soțul președintei Parlamentului, în gestionarea companiilor care au contractat și beneficiat de bani, Centrul Național Anticorupție (CNA) susține, într-un răspuns oferit la solicitarea ZdG, că „la această etapă a investigațiilor nu s-a stabilit părtinitatea lui Alexei Greceanîi la contractarea creditului de 39,3 milioane de lei de la Banca de Economii a Moldovei (BEM). Creditul a fost contractat la 4 martie 2011.

Alexei Greceanîi a devenit co-fondator al „Alsvit-Vin” pe 7 aprilie 2011 pentru o perioadă de 3 luni. La 22 iulie 2011, acesta a renunțat la calitatea de fondator”, își justifică instituția abilitată să combată corupția răspunsul privind „nepărtinitatea” soțului președintei Parlamentului în contractarea împrumutului.

În ultimii ani, în spațiul public au apărut mai multe informații și acuzații privind implicarea familiei Greceanîi în fraudarea BEM prin contractarea mai multor credite, ultimul, în anul 2011, prin intermediul firmei „Alsvit-Vin” SRL.