CNA pasează PA sesizarea SIS cu privire la acțiunile magistratului Alexei Paniș, care l-a restabilit în funcție pe Vladislav Clima2Foto© timpul.md

CNA pasează PA sesizarea SIS cu privire la acțiunile magistratului Alexei Paniș, care l-a restabilit în funcție pe Vladislav Clima

, 8 știri, 11 vizualizări

Centrul Național Anticorupție a remis Procuraturii Anticorupție sesizarea Serviciului de Informații și Securitatea cu privire la acțiunile magistratului Alexei Paniș, care, printr-o decizie emisă în ultima zi din 2021, l-a restabilit pe Vladislav Clima în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău. Potrivit purtătoarei de cuvânt a CNA, Angela Starinschi, sesizarea cu pricina „nu este de competența CNA”.

În aceste condiții, documentul urmează să fie examinat de Procuratura Anticorupție. De altfel. și sesizarea SIS către Procuratura Generală va fi cel mai probabil, remisă Procuratura Anticorupție.

„Sesizarea urmează să fie remisă PA și cel mai probabil, cele două vor fi comasate și examinate împreună”, ne-a declarat purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.