Colectau ilegal bani de la șoferii de curse naționale și internaționale. Un dispecer și o casieriță, reținuți în dosarul gărilor auto
Foto: www.realitatea.md

Colectau ilegal bani de la șoferii de curse naționale și internaționale. Un dispecer și o casieriță, reținuți în dosarul gărilor auto

15 știri, 10

Un dispecer și o casieriță din cadrul Gărilor și stațiilor auto din Orhei au fost reținuți de procurorii anticorupție și ofițerii CNA. Aceștia sunt bănuiți de complicitate la schema de colectare ilicită a banilor de la șoferii de curse naționale și internaționale în care figurează zeci de angajați ai Întreprinderii Gările și stațiile auto.

Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore și sunt cercetați în dosarul pornit la începutul anului 2018, unde mai mulți funcționari ai întreprinderii sunt învinuiți de organizarea unei scheme infracționale, prin intermediul căreia se colectau milioane de lei de la șoferi pentru acoperirea mai multor abuzuri, comise în domeniul traficului de pasageri.

PUBLIKA.MD amintește că, în iulie, CNA și procurorii au reținut mai mulți șefi de filiale teritoriale, dispeceri, controlori și casieri, aceștia fiind puși sub învinuire pentru comiterea infracțiunilor de corupere pasivă, activă și abuz de serviciu.

Potrivit informațiilor acumulate, șoferii de curse naționale și internaționale erau obligați să transmită zilnic sume fixe de bani casierilor care, la rândul lor, acumulau, până la finalul zilei, banii de la conducătorii tuturor mijloacelor de transport care intrau în Gară, după care transmiteau banii mai departe, conform ierarhiei.

În urma investigațiilor, s-a constatat că suma colectată lunar, prin intermediul acestei scheme, se ridica la 1,5 mi...

    Citește pe publika.md