Comisarul European pe Comerț, Cecilia Malmstrog: Prima tranșă din cele 100 de milioane de euro va fi plătită în timp util

Comisarul European pe Comerț, Cecilia Malmstrog: Prima tranșă din cele 100 de milioane de euro va fi plătită în timp util

7 știri, 4

Comisarul European pe Comerț, Cecilia Malmstrog, care se află într-o vizită la Chișinău a afirmat că condițiile care vizează asistența financiară pentru Republica Moldova decurg foarte bine, astfel, aceasta a dat asigurări că prima tranșă va ajunge în timp util.

"Sprijin financiar a fost oferit cu anumite condiții. Aceste condiții vizează și discuțiile ce au loc cu Fondul Monetar Internațional, care am înțeles că decurg destul de bine. Comisia de la Veneția a venit cu anumite recomandări și noi vom urmări să vedem cum sunt respectate aceste recomandări. Prima tranșă va fi plătită în timp util”, a spus Comisarul European pe Comerț, Cecilia Malmstrom.

PUBLIKA.MD amintește că ambasadorii Uniunii Europene au aprobat acordul cu privire la asistența macro-financiară pentru Republica Moldova în valoare de 100 de milioane de euro.

60 de milioane vor fi acordați sub formă de credit, iar 40 de milioane - sub formă de finanțări nerambursabile. Asistența are drept scop susținerea agendei de reforme.

    Citește pe publika.md