Comisia de anchetă a audiat noi martori pe cazul înstrăinării ilicite a bunurilor statului4Foto© zdg.md

Comisia de anchetă a audiat noi martori pe cazul înstrăinării ilicite a bunurilor statului

, 7 știri, 5 vizualizări

La audieri au fost invitați și audiați reprezentanți ai APP - Maria Șendilă, Șef Direcție, și Dorina Cebotarean, Șef Direcție, secretar al Comisiei de privatizare a S.A. Tutun CTC – care nu s-a prezentat la ședință, precum și Iurie Moroz - administrator la S.R.L. Gările Auto Moderne, Iurie Ușurelu – Președintele Consiliului S.A. Tutun CTC în perioada 2016-2019.

În urma examinării Proiectului de Raport privind modernizarea și eficientizarea activității Î.S. Gările și Stațiile Auto (GSA), Comisia de anchetă a constatat un șir de încălcări în acest caz și anume: guvernul Filip a reușit cu o viteză exemplară să adopte o decizie absolut pripită, neargumentată și pe alocuri absurdă - să inițieze un PPP; să desfășoare un concurs viciat, cu multiple încălcări ale legislației; să semneze un contract de PPP nociv interesului public și să neglijeze orice monitorizare a îndeplinirii obligațiilor de către partenerul privat.

„Concursul de selectare a PPP a fost câștigat, printr-o singură ofertă, de o asociație compusă din:

1. SRL ”Gările Auto Moderne” – o întreprindere înregistrată cu două zile înainte de a depune oferta; 2. FPC Exfactor SRL – o întreprindere notorie în Republica Moldova din domeniul construcțiilor; 3. Luka Muco – un cetățean al SUA.