Comisia Electorală Centrală va stabili astăzi data alegerilor locale în Chișinău și Bălți

Comisia Electorală Centrală va stabili astăzi data alegerilor locale în Chișinău și Bălți

82 știri, 7

Comisia Electorală Centrală va decide astăzi data când vor fi organizate alegeri locale în Chișinău și Bălți. Aceste chestiuni se află printre primele pe agenda ședinței Comisiei, anunțată pentru ora 15.00.

Cel mai probabil, CEC va decide că alegerile locale din Chișinău și Bălți vor avea loc pe 20 mai, atunci când urmează să fie organizate scrutine noi în alte cinci localități.

Totodată, Comisia urmează să aprobe Devizul de cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale noi pentru funcția de primar în Chișinău și Bălți.

Potrivit legislației electorale, data alegerilor noi se stabilește de către în termen de cel mult 30 de zile de la data constatării acestor circumstanțe, cu cel puțin 60 de zile înainte de ziua alegerilor, cu condiția că alegerile noi vor avea loc concomitent cu alte alegeri locale noi deja stabilite, de cel mult două ori pe an, primăvara și toamna.

Amintim că Dorin Chirtoacă, care este cercetat pentru trafic de influență și corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată, și-a dat demisia din funcția de primar de Chișinău pe 16 februarie. El declara atunci că renunță la fotoliul de edil al capitalei în semn de protest față de abuzurile care au loc împotriva orașului.

În aceeași săptămână, și Renato Usatîi a anunțat că pleacă din funcția de primar al municipiului Bălți.

    Citește pe jurnal.md


    Zinaida Greceanîi, 6 luni
    Zinaida Greceanîi: „PSRM își declară disponibilitatea de a participa la alegerile locale”