Comisia Europeană dă în judecată Polonia, Ungaria și Cehia pentru refuzul lor de a găzdui refugiați
Foto: independent.md

Comisia Europeană dă în judecată Polonia, Ungaria și Cehia pentru refuzul lor de a găzdui refugiați

7 știri, 5

Comisia Europeană va reclama Polonia, Ungaria și Republica Cehă la Curtea de Justiție a UE în legătură cu faptul că nu și-au respectat obligațiile legale privind transferul solicitanților de azil, se arată într-un comunicat publicat joi de instituția UE.

La 15 iunie curent, Comisia a lansat proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor împotriva Republicii Cehe, a Ungariei și a Poloniei. Răspunsurile oferite de cele trei state membre nu au fost considerate satisfăcătoare, iar Comisia a decis să treacă la etapa următoare din cadrul procedurilor de constatare a neîndeplinirii obligațiilor, transmițând avize motivate la 26 iulie 2017, informează instituția UE.

În pofida confirmării de către Curtea de Justiție a UE a validității mecanismului de transfer prin hotărârea sa din 6 septembrie, Republica Cehă, Ungaria și Polonia continuă să își încalce obligațiile legale. Răspunsurile primite nu au fost nici de această dată considerate satisfăcătoare, iar cele 3 state membre nu au dat niciun indiciu că vor contribui la punerea în aplicare a mecanismului de transfer de urgență.

Acesta este motivul pentru care Comisia a decis să confirme faptul că încălcările pe care le identificase în avizele sale motivate rămân valabile și în prezent și să treacă la etapa următoare a procedurii de constatare a neîndeplinirii obligațiilor, potrivit Mediafax.

Aceste state au refuzat să găzduiasc...

    Citește pe independent.md