Comisia juridică, pentru numiri și imunități a Parlamentului desfășoară concurs pentru selectarea a patru membri noi în CSM6Foto© zdg.md

Comisia juridică, pentru numiri și imunități a Parlamentului desfășoară concurs pentru selectarea a patru membri noi în CSM

, 10 știri, 11 vizualizări

Membrii comisiei juridice, numiri și imunități, care fac parte din opoziția parlamentară, au decis să boicoteze concursul organizat astăzi, 13 martie, pentru cele patru mandate de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Deputații din opoziție au decis să nu mai participe la intervievarea candidaților, pe motiv că acest concurst este politizat și trucat. Astfel, în prezent, cei patru membri ai CSM sunt aleși doar de deputații fracțiunilor PD și PSRM.

Inițial, despre refuzul de a nu participa la etapa de interviu au anunțat deputații Blocului ACUM, Dinu Plîngău și Sergiu Litvinenco, iar gestul celor doi a fost ulterior urmat și de către deputatul grupului Pro Moldova, Sergiu Sîrbu, dar și de către deputatul fracțiunii partidului „Șor”, Denis Ulanov.

La scurt timp după declarațiile lui Sîrbu, în fața jurnaliștilor a ieșit și deputatul Denis Ulanov care a anunțat, la fel, boicotarea concursului.