Comisia juridică urmează să elaboreze proiectul de lege privind modificarea Constituției, la inițiativa PD

Comisia juridică urmează să elaboreze proiectul de lege privind modificarea Constituției, la inițiativa PD

9 știri, 3

Judecătorii ar putea fi aleși direct de către popor. Parlamentul a aprobat, în ședința de astăzi, Hotărârea pentru elaborarea proiectului de lege cu privire la modificarea și completarea Constituției Republicii Moldova privind alegerea judecătorilor direct de către popor.

Inițiativa aparține deputatului Sergiu Sîrbu și a fost susținută de majoritatea deputaților prezenți la ședință.

Hotărârea prevede ca Comisia juridică, numiri și imunități să elaboreze proiectul de lege cu privire la modificarea și completarea Constituției Republicii Moldova privind alegerea judecătorilor direct de către popor.

Proiectul de lege cu privire la modificarea și completarea Constituției Republicii Moldova privind alegerea directă a judecătorilor de către popor urmează a fi prezentat Parlamentului în termen de 30 de zile.

Totodată, Comisia va consulta public proiectul și va putea antrena în elaborarea acestuia specialiști din cadrul Secretariatului Parlamentului, Cancelariei de Stat, Ministerului Justiției, Consiliului Superior al Magistraturii, Comisia Electorală Centrală. De asemenea, va putea apela la asistența specialiștilor și experților independenți din Republica Moldova și din străinătate.

Hotărârea intră în vigoare la data adoptării.The post Comisia juridică va elabora proiectul de lege privind modificarea Constituției, ca judecătorii să fie aleși de cetățeni appeared first on Moldova.org.

Citește pe moldova.org